Onze missie en visie, die we met Bergenbalans willen uitstralen, is niet afhankelijk van een virus of alle daarbij om de hoek komende maatregelen.

Maar die valt of staat, bij ons vertrouwen en het geloof in ons zelf, dat onze boodschap resoneert met diegene, die daarvoor open kan staan.

De laatste jaren zijn we enorm uitgedaagd om in het vertrouwen te blijven. Hier hadden we geen C – virus voor nodig. Helaas wel een fiks ongeluk met blijvende gevolgen.

Van het nog groots denken in het begeleiden en inspireren van TEAMS i.c.m. ervaringsleer in de bergen, werd ons wereldje in de ogen van velen, erg klein.

Maar niets is wat het blijkt. Alleen hadden we zelf ook even nodig om ons dit te realiseren.

Onze kleine wereld bleek veel grootser te zijn. En ja het C – virus heeft er wel toe mogen bijdragen, dat dit een steeds meer groeiende en aanhoudende bewustzijn shift in ons zelf maakte.

En dan komen we uit op het nieuwe normaal. Worden de missie en visie van Bergenbalans niet alleen een stukje tekst op deze website maar voelen we dit ook tot in onze kleinste cel.

Het nieuwe normaal in onze beleving, is de overstap maken van het IK naar het WIJ denken, is het contact maken met de natuur. Het nieuwe normaal is de bewustwording, dat de natuur ons elke dag laat zien, hoe te “overleven”. En we ons zelf steeds weer mogen afvragen, wat is nu echt belangrijk in het leven?? Waar heb IK invloed op en heeft daarop weer een positieve invloed op de ander.

En ook nu, laten we ons daarin met name inspireren door ons kleine grut. Elke dag weer leren ze ons zoveel moois. Vanuit hun meest pure ZIJN. Vallen en weer opstaan. Los staan van meningen, oordelen, (complot)theorieën, opgelegde normen en waarden.

Onze intentie is, om de inspiratie van ons kleine grut, weer verder te geven. Vanuit ons kleine wereldje, de grote wereld in slingeren. En ook wij realiseren ons steeds vaker, dat we alleen maar hoeven te ZIJN.

En zo heeft het nieuwe normaal niks meer te maken met 1.5 meter. Met wel of niet fysiek aanraken. Maar veel meer met het aangeraakt worden in het oprecht verbinden, met aandacht. Verbinden vanuit het hart.

Hoe mooi is het dan, om een ander een bijzonder cadeautje te gunnen. In een omgeving, waar je in de middle of nowhere, ver weg van wat voor een virus dan ook maar dichtbij jezelf, weer even mag tanken, mag bijkomen, mag onthaasten en verstillen van deze intense tijd, waarin we ons nu begeven.

Hebben we niet allemaal mensen in onze directe omgeving, die we deze bijzondere ervaring gunnen? Een familielid, vriend, kennis of buur maar ook medewerker, die we extra in het zonnetje willen zetten?

Wij vernemen graag, wat je ervan vind. Zodat we ons nog beter op jullie kunnen afstemmen. Laat het ons weten, in een reactie.

En natuurlijk gaan ook wij daar graag ons steentje aan bijdragen.

Voor alle boekingen in 2020, of je nu als individu, ZZP’er of ondernemer een verblijf boekt in dit jaar, is onze bijdrage 1 nacht gratis. (max. 4 personen)

Voor alle werkgevers die minimaal 5 deelnemers voorstellen, voor een Bergenbalanstraject in 2020, is onze bijdrage 1 deelnemer gratis.

Bergenbalansgroet,

Robert & Jet