BACK IN TIME

 

 

“Probeer de stilte niet te begrijpen. Je kunt de stilte alleen ervaren als het verstand zwijgt.”

~Eckhart Tolle~

1988 is het jaar waarin onze gezamenlijke toekomst start in Obervellach, Oostenrijk. 6 jaar zijn we woonachtig halverwege de bergen in een oud spoorweghuis en worden we trotse ouders van 2 prachtzonen.

 

In 1994 blijkt heimwee een eigen weg te bewandelen, namelijk de weg terug naar het Limburgse Land. Eenmaal daar weer gesetteld, gaat het leven zo zijn gangetje en keren we een paar keer per jaar op vakantie terug naar de Oostenrijkse bergen. Vaak vergezeld door familie, vrienden, kennissen, collega ondernemers en collega verpleegkundigen en docenten.

Tijdens deze gezamenlijke reizen blijkt er iedere keer weer “iets” te gebeuren met de mensen die met ons mee de bergen in gaan, we kunnen er alleen nog niet zo de vinger op leggen, wat dit “iets” dan is.

Dit fenomeen blijkt de moeite waard eens verder onder de loep te nemen, de uitkomst van dit dieper graven en onderzoeken is nog fenomenaler……..

Uitspraken als: “t voelt als thuiskomen”, “thuiskomen in mezelf”, passeren steeds vaker de revue en voor ons is duidelijk……hier willen we wat mee. De stilte nodigt schijnbaar uit om contact te maken met je ware en unieke zijn, maar maakt tegelijkertijd ook oorverdovend duidelijk hoever we hiervan zijn afgeraakt en zie daar…. Balans in de meest uiteenlopende vormen en facetten is ver te zoeken.